Previous slide
Next slide

Wie is Erik van Vuuren?

Erik van Vuuren wordt vanwege zijn reputatie en ervaring als één van Nederlands meest complete zeilers gezien. In 2012 kwam dat fraai tot uiting nadat het Nederlandse zeilpubliek hem had genomineerd voor de Conny van Rietschoten Trofee, Neerlands meest prestigieuze zeiltrofee. Erik won in de categorie zeezeilen waarbij de jury hem omschreef als een ‘anchor men’ van het Nederlandse zeezeilen.

Erik is een zeiler in hart en nieren die het zeilen met de  paplepel ingegoten kreeg. Sinds 2008 besteedt hij vanuit professie en voorzien van een enorme know how zijn tijd aan het verbeteren van techniek, bootperformance en bemanning, tot het initiëren en leiding geven aan succesvolle zeilcampagnes. Voorzien van passie, talent en aanstekelijk enthousiamse heeft hij menig zeiler (m/v) & zeilteam boven zichzelf zien uitstijgen en dat past bij hem als groot idealist als het gaat om vanuit zijn inzet en toewijding de Nederlandse zeilerij naar een hoger plan te blijven brengen.

Indrukwekkend mag zijn zeil CV worden genoemd. In 1999 won hij met het Nederlandse zeilteam voor het eerst in de geschiedenis de befaamde Admirals Cup en de Conny van Rietschoten Trofee. Twee wereldtitels volgden, winst in bekende offshore races en talloze Nederlandse titels. In 2014 leidde hij als teamcaptain een groep van zes internationale kiters non-stop over de Atlantische oceaan, een project waarvan het slagen door velen als onmogelijk werd geacht.